sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lumia 920 -kokemuksia

Olen käyttänyt Lumia 920 -puhelinta kuukauden päivät. Seuraavassa muutamia havaintoja sen hyvistä ja huonoista puolista.

Uusi aloitusnäyttö on näppärä, koska se on räätälöitävä ja monet tärkeät tiedot näkee yhdellä vilkaisulla:

WP 8 aloitusnäyttö.
Aloitusnäytön pyyhkäisy vasemmalle niin, että kaikkien sovellusten lista tulee näkyville, ei kuitenkaan tahdo onnistua vasemman käden peukalolla vaan vaatii ainakin itseltäni useita yrityksiä.

WP 8 -käyttöliittymä on ihan OK, mutta ei mitenkään loistava. Kokonaisuutena vanha iPhone on edelleen toimivampi. Esimerkiksi pyöreät toimintapainikkeet ovat usein epäselviä ja kirjaimellisesti pieniä. Kolmen pisteen painike lisää alle selitetekstit, jotka ovat vain vähän kärpäsenkakkaa suuremmat:

Miksi painikkeiden pitää olla epäselviä ja tekstien näin pieniä?
WP:ssä on sama ongelma kuin Androidissa: kun paluu-näppäin on rakennettu luuriin valmiiksi, ei voi koskaan tietää palauttaako se ohjelmassa taaksepäin vai viekö se takaisin aloitusnäytölle. Näissä tilanteissa Applen ratkaisu on parempi.

Sen sijaan WP8 voittaa Applen kirkkaasti tekstin syöttämisessä. Androidin tapaan WP8 tarjoaa kokonaisia sanoja, jotka yllättävän usein osuvat oikeaan:

Tekstinsyöttö toimii mainiosti.
WP8 vilauttaa saapuvan tekstiviestin sisällön puhelimen näytöllä (tai ainakin sen alun). Tämä on tietoturvan kannalta huono ratkaisu, eikä sitä saa kytkettyä pois käytöstä. iPhone toimii oletusarvoilla vielä typerämmin, koska viesti jää pysyvästi näytölle, mutta siinä toiminta on sentään kytkettävissä kokonaan pois käytöstä.

Mitä ideaa tässä on? Saapuvan tekstiviestin alku vilahtaa näytöllä.
Käytän puhelinta mp3-soittimena, mutta musiikin sijaan kuuntelen 30-60 minuutin ohjelmia, kuten Yleisradion podcasteja. Tähän käyttöön WP8 sopii huonosti, sillä soivaa tiedostoa ei voi lainkaan kelata! Jos toisto on katkennut 50 minuutin kohdalla, on pakko aloittaa alusta ja odottaa lähes tunti, ennen kuin pääsee kuuntelemaan loput. Tässä ei ole mitään järkeä (tähän on näköjään ratkaisu, katso erillinen kirjoitus). Jostain syystä soitin myös katkaisee pitkät nimet, esimerkiksi kuvassa soi Aristoteleen kantapään jakso nimeltä Keskustelukulttuuria netissä.
 
Soivaa tiedostoa ei voi kelata lainkaan.
Lisäksi aikanäyttö on niin pienellä fontilla, ettei sitä tahdo erottaa. Ilmeisesti käyttöjärjestelmän suunnittelijat ovat tarkkasilmäisiä nuoria, jotka eivät ymmärrä käytettävyyden inhimillistä puolta lainkaan.
 
Mutta on jotain hyvääkin: mp3-tiedostoja voi kopioida laitteelle usb-liitännän kautta ilman hankalaa iTunes-kierrätystä, mikä iPhonessa on pakollinen. Standardi usb-liitin lataa myös akun, joten käyttäjä ei ole sidottu Nokian omaan laturiin.
 
WP8:n moniajo tuntuu yllättävän heikolta. Sähköposti päivittyy välillä vain manuaalisesti synkronoi-painiketta tökkäämällä. iPhonessa postit päivittyvät aina, kun vain nettiyhteys on käytettävissä. Lisäksi kaikki sovellukset eivät tue moniajoa lainkaan. Esimerkiksi Endomondo pysähtyy heti, jos puhelin lukitaan tai käytetään toista sovellusta. Tällaisena ohjelma on käyttökelvoton urheilusuorituksen tallentamiseen.
 
Olen kokeillut myös "tyynyä", jolle laskettuna puhelin latautuu langattomasti. Tyynyssä on tietenkin oma muuntajansa, joten johtoja tai pistorasioita ei säästy. Laturin johdon kytkeminen puhelimeen ei ole niin iso vaiva, että lataustyynyn hankinta olisi perusteltua. Langattomasta latauksesta on todellista hyötyä vasta sitten, kun ominaisuus upotetaan pöytäpintoihin. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä on pöytiä, joilla Lumia 920 latautuu itsestään. Se on oikeasti hyödyllistä.
 
Näin talvisaikaan kosketusnäytön toiminta hansikkaat kädessä on erittäin tervetullut parannus. Niin, ja tuikitarpeellinen ruudunkaappaus on vihdoin saatu toimimaan ilman lisäohjelmia.
 
Toivottavasti tässä mainittuja puutteita korjataan WP8.1:ssä. Kamerasta on oma kirjoituksensa.

35 kommenttia:

  1. Meinasitko että langaton lataus toimisi ilman pistorasiaa? :)

    Endomondon huono toteutus on puhelimen syytä? Käytä Sports Trackeriä joka on suomalaista laatua.

    Monet muut jutut allekirjoitan, mutta muuten tämä kirjoitus kuulostaa lähinnä siltä kuin sinut olisi pakotettu käyttämään kyseistä laitetta ja nyt on pakko päästä purkamaan kiukku. Ota se vanha parempi iPhone käyttöön ja lopeta kitinä :)

    VastaaPoista
  2. Lumia 920 on minulla koekäytössä. Arkipuhelimena on vanha iPhone 4. Endomondo on tarkoituksessaan käyttökelvoton, eikä itse käyttämääni Run Keeperiä ole vielä WP8-versiona. Sovellsten saatavuus on yksi asia, jota en tässä käsitellyt.

    Nämä olivat omia havaintojani. Muiden havainnot ovat tervetulleita.

    VastaaPoista
  3. Sovellusasia on vähän kuin yrittäisi ajaa Windowsin paintia Macissä. Kyllä WP8:lle löytyy käytännössä kaikki tarvittavat sovellukset. Osa voi olla eri nimisiä kuin toisille platformeille. Osaa voi joutua vielä odottamaan pari kuukautta. Menee hetki niin wp8 laitteita on kymmeniä miljoonia ja kriittinen massa on saavutettu.

    VastaaPoista
  4. On selvää, että sovellustilanne paranee ajan myötä. Ensimmäistä puhelintaan hankkivalle asialla ei juuri ole merkitystä, koska melkein kaikki sovellukset ovat saatavissa jollain nimellä (vain Spotify ilmeisesti puuttuu yhä?). Puhelinta vaihtavalle asia on hankalampi: kun on kerännyt liikuntadataa pari vuotta Run Keeperiin, ei vaihto Endomondoon tai Sports Trackeriin houkuta. Lisäksi on yllättävää, että Endomondosta puuttuu keskeinen ominaisuus (tausta-ajo). Pelkkä sovelluksen saatavuus ei siis takaa, että se on oikeasti käyttökelpoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt meillä on nokia musiikki - suosittelen !

      Poista
  5. Kiitos käyttökokemuksista. Mielestäni mikään älypuhelinmarkkinoiden hallitsijoista ei ole teknisesti toistaan parempia vaan kyse on tottumuksista ja kilpailusta ekosysteemien markkinoinnissa. En usko että Win8 puhelin pystyy uudessa tulemisessaan kisaamaan Androidin ja Applen kanssa koska Win8 puhelimen tulisi olla selkeästi ylivoimainen joko teknisesti, hinnaltaan, käytettävyydeltään tai sovelluksiltaan.

    VastaaPoista
  6. WP8 on mielestäni käytettävyydeltään täysin ylivertainen Androidiin verrattuna. iPhonen kanssa se on tasoissa, mutta halvemmalla hinnalla joten kyllä markkinaraon pitäisi olla olemassa. Tällä hetkellä vain Androidilla on niin kova maine että kestää oman aikansa ennen kuin totuus selviää niille jotka ei käytä työkseen kaikkia puhelimia. Nimim. Oman softan olen yksin tehnyt kaikille alustoille ja näin ollen joutunut/saanut käyttää kaikkien valmistajien huippumalleja hieman pidempään.

    VastaaPoista
  7. Itse vaihdoin Lumia 800:sta 920.een viime vuoden lopulla, ja olen ollut tyytyväinen (800 ei ollut vielä "täys" WP8, mutta siinäkin oli paljon hyviä ominaisuuksia). )920:n plussia versus 800: isompi näyttö (koko), parempi akun kesto (vaikka katson nyt jopa paljon mobiili-tv:tä), langaton ”fat boy” –tyynylataus loistava (800:n latausluukun sai vaivatta auki vain sorjanorminen ”pitkäkyntinen” ja vakiovaruste-latauspiuha oli tosi lyhyt) tekstiviestin lähettäminen on taas mukavaa eli ennakoiva tekstinsyöttö 920:ssa toimii hienosti kielillä su-ru-engl (800:ssa ennakoiva tekstinsyöttö oli tuskastuttava)pidän saapuvan tekstarin alun näyttöominaisuudesta, koska palavereissa näen ehdotukseeni saadun ”ok”:n tarvitsematta räplätä puhelinta.

    VastaaPoista
  8. Totta, nämä ovat pitkälti makuasioita ja tottumiskysymyksiä.

    Tekstiviestin sisällön näyttö kuvaamassasi tapauksessa on hyvä ominaisuus. Luottamuksellisen viestin vilauttaminen julkisesti ilman lupaa on kuitenkin toiminto, jonka pitäisi olla ainakin kytkettävissä pois päältä.

    VastaaPoista
  9. Matkaa on vielä kurottavana.
    Kyllä niiden sovellusten saamiseen menee aika monta kuukautta ja muut menevät koko ajan eteenpäin. Tai että ollaan edes lähellä kilpailijoita.
    Toinen on sitten Microsoft. Ei ole viimeisinä vuosina ollut kovin kummoinen firma käyttöjärjestelmien kanssa. Toivottavasti saavat saman vauhdin kuin XBoxiin.

    Minusta Lumian vahva osa on navigointi ilman lisäkustannuksia. Omassa vähäisessä käytössä on toiminut ihan hyvin perusnavigaattorina ulkomaillakin.
    Suureen maailmaan olisi hyvä saada liikennetiedot ja niiden mukaisesti reitin muutokset. Suomessa tarve on aika vähäinen, mutta eipä yksin Suomen myynti Nokiaa pysty pelastamaan.
    Ominaisuuksia pitäisi katsoa isosta maailmasta käsin.

    VastaaPoista
  10. Navigointi on mainio, varsinkin kun se päivityksen jälkeen toimii myös ilman nettiyhteyttä. Siinä sovelluksessa näytöt ja numerot ovat riittävän isoja! Jos aikaa jää, teen erillisen kirjoituksen Androidin ja Lumian navigaattorivertailusta.

    VastaaPoista
  11. Tuohon podcastien kelaamiseen. Kelaaminen onnistuu, kun painat äänenvoimakkuusnapilla esiin soiton ja sitten vain eteenpäinnapin pitkällä painalluksella. Siis siitä näytön yläosasta. Onnistuu myös lukitusnäytössä. Vähän aluksi ihmettelin, miksi et onnistu kelaamaan, mutta sitten testasin ladatulla podcastilla ja se ei soittimessa toiminutkaan (siis ei siinä itse ohjelmassa). Itse olen tähän mennessä vain streamannut podcasteja.

    Samalla muuten huomasin yhden suuren ongelman. Ladatun podcastin äänentaso on aivan järjettömän hiljainen. Volumin ollessa 30/30 ääntä tuskin kuulee eivätkä kuulokkeetkaan tuoneet helpostusta. Lieneeköhän vika vai mistä on kyse?

    VastaaPoista
  12. "Seuraavassa muutamia havaintoja sen hyvistä ja huonoista puolista. "

    :D missäs ne hyvät puolet sitten on?

    VastaaPoista
  13. Jos luit tekstin, huomasit ne varmaan: aloitusnäyttö, tekstinsyöttö, mahdollisuus siirtää mp3-tiedostoja usb-liitännän kautta...

    VastaaPoista
  14. Eikö tosiaan voi sitä palkkia koskettamalla asettaa toistoa haluttuun kohtaan? Tuntuu tosi oudolta. Omassa satasen Symbian-puhelimessa on Podcast-ohjelma, joka osaa tämän ja vielä muistaa mihin kotaan missäkin tiedostossa jäätiin. Luultavasti WP:llekin saa Podcast-sovelluksia.

    Kelauksista tulee mieleen ehdottomasti huonoin tapa järjestää se: sellainen, jossa pitkä painallus siirtää kappaleen sisällä ja lyhyt kappaleen välillä. Minulla on joka laitteessa ongelmia tällaisessa, usein kun pitäisi painaa pitkään, tuleekin lyhyt painallus ja kohta kappaleen sisällä on menetetty. On on erilaisissa laitteissa, oli liittymä kaukosäätimellä tai jollain muulla tapaa. En ymmärrä kuka näin huonon tavan on keksinyt.

    Podcastin voimakkuus on usein ongelma. Bluetooth kuulokkeilla voi ehkä ratkaista sen. Ainakin minulla toimi.

    VastaaPoista
  15. Pauliina ehtikin jo antaa vinkin: kun painaa ensin äänenvoimakkuusnappia ylös tai alas, näytön yläreunaan ilmestyy kolme painiketta, joista kahdella voi kelata kunhan niitä pitää pitkään pohjassa.

    Toimii, mutta kömpelösti - kelaus on erittäin karkea ja hyppii muutaman minuutin pätkissä. Toistokohtaa ei voi vetää sormella haluttuun kohtaan, kuten monissa muissa laitteissa.

    Käyttävyyden kannalta ratkaisu on oppikirjaesimerkki siitä, miten ei pidä toimia. Ensinnäkin painikkeet on piilotettu ja tulevat esiin vain äänenvoimakkuussäätimestä (miksi ihmeessä?). Toiseksi säätö on erittäin epätarkka. Kolmanneksi painikkeet tekevät saman, kuin näytön alareunassa olevat vakiopainikkeet (hyppy edelliseen, pause, hyppy seuraavaan) -- mutta niissä on erilaiset symbolit ja vain yläreunan painikkeet toimivat kelauksessa (alareunan vastaavat painikkeet eivät reagoi pitkään painallukseen, sen älysin itsekin kokeilla heti aluksi). Huh!

    Mars takaisin opiskelemaan, kuka ikinä tämän onkaan koodannut.

    VastaaPoista
  16. Kannattaa käyttää musiikin kuunteluun sitä XBox musiikkia. Siinä tuo kelaus toimii suoraan softan omilla napeilla. Eli tuo kelausongelma koskee vain tuota Nokian tekemää musiikkisovellusta, eli WP8:n vika tuo ei ole.

    VastaaPoista
  17. Tyynylautauksesta sen verran. Jos tyyny on työpöydällä ja joutuu vastailemaan puhelimeen usein ja juoksemaan ympäri toimistoa/hallia luuri korvalla, niin siinä se on kätevä. Lisäksi laturin johdon irrottamiseen tarvitsee molemmat kädet.

    VastaaPoista
  18. Tuon aloitus näyttö voi olla näppärä, mutta mielestäni se on tuskastuttavan ruma. Se tuo mieleen jonkun työkalun. Tällaisissa laitteissa tulisi olla jotain sellaista, joka saa innostumaan. Pelkkä tiedon näyttäminen niissä tiilissä ei ole sitä. Kun on tottunut perinteisiin monivärisiin ikoneihin on tuo suorastaan masentavan näköinen. Lisäksi toimintojen hahmottaminen on hankalaa, kun väriä ei ole juurikaan käytetty. Esimerkiksi tuossa tuon IS:n huomaa helposti, kun siinä on hieman väriä. Muut sitten ovat hankalampia.

    Tämä kuvaa hyvin Microsoftia:

    http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

    Tiilissä sinänsä on ideaa, mutta kyllä se olisi voitu toteuttaa kauniimmin eikä noina samanvärisinä laattoina.

    VastaaPoista
  19. Mä olen käyttöjärjestelmien sekakäyttäjä: kotona OS X, töissä Win7. Kotona iPad, työluurina Lumia920. Yksi rajattomasti ärsyttävä piirre on ohjelmien käytettävyys. Mielestäni yksi hyvän käytettävyyden tärkeimpiä piirteitä on käyttöliittymän perustoiminnallisuuden säilyminen laitteesta toiseen. Tässä erityisesti Lumia saa pitkän miinuksen. Useat käyttöliittymät toimivat vain pystynäytössä ja sinänsä looginen siirtyminen sovelluksen sisällä kuvastaa enemmän käyttöjärjestelmän yhtenäistä tapaa toteuttaa ominaisuuksia eri sovelluksissa kuin sovelluksen yhdenmukaista toimintatapaa eri käyttöjärjestelmissä.

    Monta asiaa ihmetyttää edelleen, jos tällä (käyttöjärjestelmä) pyritään tosissaan haastamaan Applen IOS. Tässäkin kehuttu tekstinsyöttö toimii, mutta esim. tekstiviestiä kirjoitettaessa iso ruutu vaakatasossa on jaettu aivan käsittämättömästi. Kirjoitettu teksti ei mahdu kunnolla ruudulle ja virheiden korjaus on lähes mahdotonta.

    VastaaPoista
  20. Allekirjoitan Petterin näkemyksiä melko paljon, mutta sanonpa vaan sen, että erittäin tyytyväinen olen langattomaan lataukseen.. Tuun yön pimeinä tunteina rouvan viereen ja sen piuhan loputon etsiminen on loppu, on se vaan hyvä!

    Luulenpa, että sovellusten ongelma on monesti huono käytettävyys, eli vika tekijässä eikä alustassa. Monet sovellukset on hätäisten tehty.. No tehkää nyt joku siihen wphenkin jotain -tyyliin.

    Niinniitä perusjuttuja:
    Kirjoittaminen, siis paljon mukavampi 920:ssa, kun iphonessa ja ipadissa
    Moniajo, parempi kun viheliäisen iphonessa, yksi nappi puhelimessa/tabletissa saa paljon vihaa aikaan.
    Ei tosin wpssäkään huikea tuo ole.
    Wpssä sanan poimiminen tekstistä (esim kirjoitusvirheesä) loistava.
    Wpssä sovelluskohtainen äänen säätö pitäs saada, nykytilanne ärsyttää.

    Itunesi sinänsä hyvä, mutta kamala pakotus. Wpssä esim mediaplayer synkkaus toimii hyvin. Saa synkata mitä haluaa: vaikka yhden albumin lisää, eikä niinkuin tunesissa, että ohjelma synkkaa aina koko itunesin kannan.

    Aloitusnäyttö hyvä, ehkä kaipaisin enemmän kustomointia ruudulle ja yksittäisten ruutujen taustoille, esim kuvan taustaksi tai ihan vaan eri värin.
    Hyvä et mahtuu paljon sovelluksi yhdelle vilkaisulle!!
    Suuren sovellusmäärän selaus fiksumpi rullata alaspäin, kun iphonen tapaan aina uusi sivu..

    Onhan wpssä vielä paljon kehittymistä, mutta itse pidän sitä parempana, kuniphone.

    Odotan innolla noksun tablettia!!!

    Tulkoon nyt selväksi, että kotona ipad käytössä pari vuotta, iphone oli käytössä 2,5 vuotta.
    Iphoneen ei ole enään yhtään hinkua. Ei myöskään uutta ipadia, jos vaan noksulta tulee hyvillä spekseillä tabletti, niinkuin huhuttu on. Niin ja nyt ollut pari kuukautta 920.

    Win 8 pöytäkäyttiksenkin vaihdoin ja tykkään joo, nopea.
    Metro vähän keskeneräinen, mutta onneks työpöytänäkymä onnistuu helposti.

    Niin ja vielä tuo iphonen/ipadin kuvakansiot, ei alikansioita??
    Katastrofia kelata kuvaa kansiosta 2010 ja kuva on jokin tuhannes viidesadas.
    Wpssä alikansiot tuleen niinkuin pitää. Erittäin hyvä.

    Rami






    VastaaPoista
  21. Hei!

    Ihmettelen itse miten yhdessäkään käyttökokemuksessa ei ole huomattu samoja asioita kuin mitkä itseä ärsyttää kaikkein eniten.
    Miten Petterikään ei ole näitä havainnut/ei ole haitannut?

    1) Datarajoitus mobiiliverkossa. Minulla on 4G-liittymä rajattomalla tiedonsiirrolla ja en saa ladattua karttoja, en saa upittua kuviani skydriveen täyslaatuisina ja niinkuin Petterikin huomasi puhelin pienentää kuvat jopa sähköpostissa... ARGH! Puhelin haluaisi Wlania koko ajan. Esim. duunissa kuormituksen takia on verkko useasti paljon nopeampi 4G:n kautta kuin WLANIN.
    Ja noita ei saa kytkettyä pois.
    Ollappa Aussiversio:
    http://www.wpdownunder.com/wp-content/uploads/2012/12/Skydrive_Region_Photo_Video_upload.png

    2) Puhelimen värinä. Ei saa kytkettyä päälle kuin joko niin, että se värisee soiton alussa yhdesti (ilman soittoääntä) ja sitten tulee soittoääni ilman värinää, pelkkä värinä tai pelkkä soittoääni. MIKSI? Nokia mennyt ominaisuuksissa vielä enemmän takapakkia kuin osakekurssillaan. Olikos se RinGo, jossa oli näin.

    Paljon muutakin ärsyttävää löytyy, mutta nämä ärsyttää eniten. Käytän nimittäin puhelinta paljon kuvien ottamiseen ja lähetän niitä sitten s-postilla eteenpäin ja valitsin Lumian juuri sen takia, että siinä piti olla hyvä kamera. Niin onkin, mutta miten näitä lähetät eteenpäin kun niitä ei saa mobiilisti sähköpostilla eikä edes Skydriveen kunnon laadulla. Pitää kytkeä kaapelilla tietokoneeseen ja siirrellä itse - aivan keskiaikaista kun ehti jo tottua siihen, että ne dropboxilla on koneella jo ennenkuin on itse takaisin työpisteessään.

    Onnetonta cripplaamista!

    VastaaPoista
  22. Aika turhanpäiväinen arvostelu. Miksi pitää verrata kaikessa iPhoneen. Onko subjektiivinen tarkkailu mahdotonta? Jos lähtee kirjoittamaan arvostelua, pitäisi kyetä asettamaan kyseenalaiseksi omat tottumuksensa myös.

    VastaaPoista
  23. Miksi pitää verrata iPhoneen (ja vielä vanhaan malliin)? Siksi, että se oli mukanani Lumian ohella. Lehden testit ovat neutraaleja ja niissä vertailtavia laitteita harkitaan tarkkaan, mutta blogitekstit ovat henkilökohtaisia (ja ilmaisia).

    Edelliselle anonyymille: hyviä pointteja. On tosiaan typerää, että Lumia laskee kaiken wlan-verkon varaan. Siinä matkitaan iPhonen vanhaa periaatetta, joka on vuodelta 2007 ja siten ajalta, jolloin 3G oli hidas & kallis eikä 4G:tä edes ollut.

    Skydriven kautta kuvien pitäisi siirtyä alkuperäisellä tarkkuudella myös 3G/4G-yhteydellä.

    Värinähälytystä ei tosiaan saa käyttöön yhtä aikaa soittoäänen kanssa. Ihme homma.

    VastaaPoista
  24. Hei taas, olen se "toinen anonyymi". Petteri, katso linkittämääni kuvas. Minun puhelimessani on juuri nuo säädöt kuin us-mallissa. Joten ei onnistu edes skydriven kautta...

    VastaaPoista
  25. Minulla on 26. Suomessa myyty L920 ja alusta asti olen käyttänyt vain latausalustaa. En ole koskaan käyttänyt USB-latausta KOSKA SE ON NIIN HANKALA!

    VastaaPoista
  26. Minulla on nyt ollut noin viikon Lumia 920 ja heti ensimmäisenä yönä sammui vaikka olin just ladannut täyteen ja joka päivä siitä eteenpäin on sammuillut, välillä enemmän ja kellonaika on ihan mitä sattuu. Missä vika? Ärsyttää kun ihan uusi puhelin eikä pysy päällä :(

    VastaaPoista
  27. "Minulla on nyt ollut noin viikon Lumia 920 ja heti ensimmäisenä yönä sammui vaikka olin just ladannut täyteen ja joka päivä siitä eteenpäin on sammuillut.."
    Sama vika. Kävi huollossakin mutta ei auttanut ja lähti nyt toista kertaa huoltoon. Muuten hyvä luuri mutta ei pysy päällä, heh heh. Ei oikeasti, pidän laitteesta. Harmittaa tietysti viallinen kappale.

    VastaaPoista
  28. Mulla kanssa sammuillu silleen, ettei lataa, vaan pitää painaa volume näppäintä ja virtanäppäintä, jotta boottaa käyntiin.
    Oli vietävä huoltoon.

    VastaaPoista
  29. iPhonen 4S:n ja Galaxy S3:n jälkeen 920:n käyttö tuntuu siltä kuin olisin palannut iPhone 2:n aikaan. Moniajo tökkii (mm. Endomondo ja Sports Tracker), kuvien siirtäminen koneelle piuhalla, ei Dropbox mahdollisuutta, Spotify rampautettu versio, softavalikoima heikko,puhelimen kaatuminen / sammuminen ilman näkyvää syytä ym. Nyt kirsikkana kaiken päällä Microsoftin eilinen ilmoitus siitä, että he tukevat Windows Phone 8:aa ensi kesään saakka. No minulla on firman puhelin, joten sillä ei ole juurikaan väliä, mutta entä ne sadat jotka ostivat puhelimen kahden vuoden kytkyllä? Tietoturvapäivitykset loppuvat reilun vuoden päästä ja sen jälkeen MS toivottaa käyttäjille onnea ja menestystä.

    VastaaPoista
  30. Itse ostin lumiani marraskuun lopulla ja huollossa käytetty kerran. Kuuloke särisi ja meni vaihtoon. Tosin huollon jälkeen hävisi äänet kuulokkeilla kuunnellessa oikealta, joten uusi huoltokierros tulossa.

    L920:ssa on kyllä potentiaalia, mutta ne pienet jutut mitkä antaa sen vaikutelman puhelimesta... Tässä pari itseä ärsyttävää ominaisuutta.

    Värinähälytys pitäisi nimetä räminähälytykseksi. Puhelin resonoi käsittämättömän paljon värinähälytyksellä. Vaikka puhelin on muuten todella vankan oloinen, tämä kyllä on aika käsittämätöntä.

    Netflix ja Youtube toimii hienosti, mutta miltä kuulostaa katsoa elokuvaa illalla hämärässä ja tuijottaa kolmea kirkasta näppäinvaloa siinä samalla? Nämä siis palavat aina hämärässä sammumatta, eikä niitä voi sammuttaa itsekään. Lisäksi äänenvoimakkuudenkin asteikko antaa oman mausteensa soppaan. Käytännössä asetuksella 1/30 on kuulokkeet vielä todella kovalla ja siinä sitten katsot leffaa joko äänettömällä, tai mietit että eihän 600 eur puhelin voi olla tällainen. On se. Sama juttu kun ottaa kuulokkeet irti, käytännössä asetuksilla 1-3/30 ei ole mitään eroa. Edelleen puhelin pauhaa omasta mielestäni liian kovalla. Luulisi että 30 portaaseen saisi sinne ykköselle oikeasti hiljaisempaa. Tietenkään kuulokkeiden ja kaiuttimen asetusta ei erikseen muisteta vaan ne menevät.

    Näytön myös onnistuin naarmuttamaan ja kolottamaan kahdessa viikossa, joten mikään naarmuuntumaton se ei ole. Sovelluksia on mutta ei sinne oikeasti tarvisi ihan kaikkea kuraa hyväksyä. Laatu korvaa kyllä oikeasti määrän. Lisäksi sovelluskehitykseen tarvitaan Windows 8, joten seiskan käyttäjänä ei paljon sovelluksia koodata ilman Windowsin päivitystä.

    Mutta jotain hyvääkin! Kamera on hyvä. Selain on nopea ja nyt osaa päivityksen jälkeen avata tietokoneversion sivuistakin asetusten mukaan. Sähköpostien yhdistäminen yhteen laatikkoon on myös hyvä. Navigaattori on myös varsin toimiva. Painosta on myös puhuttu, mutta ei se oikeasti ole mikään ongelma. Siihen tottuu.

    VastaaPoista
  31. Ehtisitkö - Dear Petteri - jossain vaiheessa blogaamaan Amberin vaikutuksesta NL920&Lumia-tuotteisiin?
    "Koeajan" sitä juuri näinä aikoina. Päivitys onnistui yllättävän hyvin - onhan MS:llä niistä kokemusta. Sitä ei tarvitse päivitellä... ;~)

    Ai niin: manuaalinen moniajo: SportTracker tilapäispysäytykseen - sitten sitä muuta softaa - ja se kun sammutetaan päästetään ST taas seurantaan. Reitti+data OK! lenkin jälkeen.
    Voisi vaan olla automaattisempaa :~[

    Palaan sitten asiaan kun muillakin on Amber-asiaa.

    t: Eda Porvoo

    VastaaPoista
  32. Lumia 920 oli hyvä puhelin mutta oikea ratkaisun hetki Nokialla (tai nykyään Microsoftilla) on Lumia 1020:n kanssa. Tässä on se puhelin jota on odotettu pitkään! Hinta on korkea mutta tässä on sitä jotain, mitä muilla ei ole. Ja myös kerännyt kehuja arvosteluissa: http://www.hdboksi.fi/lumia-1020-arvostelu/

    VastaaPoista
  33. Miten Lumiasta saa ennakoivan tekstinsyötön pois päältä?
    Todella rasittava piirre; sotkee isot ja pienet kirjaimet. Kuluttavaa korjata kirjoituksiaan
    jatkuvasti kun kännykkä yrittää arvata sanat ennakkoon ja pistää ne usein automaattisesti kesken virkettä isoilla kirjaimilla. Selaimen historia poistettu, mutta
    kännykkä kyllä muistaa vanhat kirjoitukset.
    Kamera ok.

    WhatsAppista ei pysty poistamaan profiileja vaikka profiili poistettu
    puhelinnumeroista.

    Kierrätysmuovilla valmistettu kännykkä, jossa aurinkopaneeli.
    (Samsung Blue Earth voittaa kyllä innovaatisuudellaan Nokiat mennen tullen, vaikka
    kännykkänä ei kuiteskaan täydellinen lainkaan)

    VastaaPoista
  34. Löytyi ohje ennakoivan tekstinsyötön pois päältä saamiseksi.
    (Suomi24)
    Ikävä ja erikoinen ominaisuus ilmenee välillä, että joutuu odottamaan puhelun loppumista; näyttö pimenee eikä pääse itse lopettamaan puhelua. Näyttö jumiutuu puhelun aikana.

    VastaaPoista