keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Philips Hue Fair -kattolamppu

Olen innostunut Philipsin Hue-älyvaloista ja halusin sellaisen myös keittiön kattoon. Valikoimassa on useita malleja (Being, Still, Fair), mutta niiden saatavuus näytti heikolta. Verkkokauppa.com oli ainoa, jolla oli Fair-mallia suoraan hyllyssä. Se onkin joukon kallein malli, 189,90 euroa. Pakettiin kuuluu sentään seinään asennettava langaton kaukosäädin.

Hue Fair on sisältä lähes tyhjä.
Valon kirkkautta ja värilämpötilaa voi säätää älypuhelimella, mikä mahdollistaa monenlaisia sovelluksia. Väri on kuitenkin aina valkoista, eikä keittiössä punaisella mitään tekisikään.

Ensimmäinen yllätys oli paketin iso fyysinen koko. Lamppu on myös melkoisen painava, sillä kuori on metallia ja alapinta ilmeisesti lasia. Kattoasennus vaatii fyysistä voimaa. Kiinnitys tapahtuu kolmella ruuvilla, mikä voi rajoittaa asennuspaikkoja (tätäkään ei voinut etukäteen tietää).

Aiemmista Hue-valoista poiketen tämä ei löytynyt automaattisesti, vaan kuusimerkkinen koodi piti katsoa laitteen sisältä. Kannattaa tehdä ennen kattoasennusta! Ohjeessa asiasta on muistutus.

Älyvalon elektroniikka.
Varsinainen elektroniikkaosa on todella pieni. Näin halpaa on lisätä älyohjaus kodinkoneeseen. Eikä itse valokaan paljon tilaa vie: kyse on nauhasta, joka kiertää valaisimen sisäreunaa.

Valaisin katossa.
Fair on malliston tehokkain (3000 lumenia), mutta suojakuori vie osan valosta, eikä valoteho maksimiasennossakaan ole keittiökäyttöön liian voimakas. Riittävä kuitenkin.

4 kommenttia:

 1. Aikamoiselta lelulta kyllä näyttää... Vai että 190 €...

  VastaaPoista
 2. Joo, mutta siinä oli sentään kaukosäädin mukana : -)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mää sitten hankin kymmenen tämmöstä, onks mulla sitten kymmenen kaukosäädintä pöydällä? :D

   Poista
 3. Hankin jokin aika sitten omaan keittiöömme Philipsin Hue Beyond Pendant -riippuvalaisimen. Myös siinä Hue-automatiikka on paketoitu siististi jokseenkin neutraaliin ja siistiin valaisimeen. Fair on tähän verrattuna jopa edullinen. Tosin tässä ostamassani on kaksi itsenäisesti ohjattavaa valonlähdettä ja myös värit molemmissa. Kaukosäädin ei kuulu varustukseen. Valon saisi värintoiston osalta olla parempi, muuten olen oikein tyytyväinen.

  VastaaPoista